شوری آب و خاک بهطور روزافزون در مناطق خشک و نیمهخشک مانند ایران افزایش مییابد (رنجبر و پیرسته انوشه، 1394). منابع علمیموجود در کشور نشان میدهد که تحقیقات زراعی گستردهای در ارتباط با تولید گیاهان زراعی در شرایط شور در دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی کشور در طول نیم قرن اخیر انجام شدهاست (رنجبر و پیرسته انوشه، 1394). در استانهای مختلف کشور نیز سطح اراضی متاثر از شوری متفاوت است (رنجبر و پیرسته انوشه، 1394). با اینکه اطلاع دقیقی از قدیمیترین تحقیقات انجام شده در کشور در ارتباط با تنش شوری وجود ندارد ولی گزارش شدهاست که تحقیقات لازم بهمنظور دستیابی به ارقام گندم از سال 1960 میلادی در کشور شروع شده است (رنجبر و پیرسته انوشه، 1394). بیشترین تحقیقات شوری انجام شده در ایران روی گندم و سپس کلزا و حبوبات و برنج بوده است که گندم بهتنهایی موضوع حدود 24 درصد از تحقیقات شوری کشور بودهاست (رنجبر و پیرسته انوشه، 1394). مروری بر تحقیقات شوری در کشور نشان میدهد که از ابتدا اشتیاق فراوانی برای انجام اینگونه تحقیقات وجود داشتهاست. این تحقیقات تا اواسط دهه 80 شمسی شامل آزمایشهای مقایسه ارقام و تاثیر شوری بر عملکرد گیاهان زراعی بوده و در سالهای اخیر آثاری از تغییر رویکرد به بهبود تحمل به شوری مشاهده میشود با این حال حجم زیادی از تحقیقات غیر منسجم و گاها بدون اطلاع کافی از مفاهیم شوری بودهاست (رنجبر و پیرسته انوشه، 1394).
بازار جهانی سختیگیرهای آب بازدید : 555
دوشنبه 11 اسفند 1398 زمان : 20:27